Ingredience:
1/2 Hrnku kysaného zelí (BIO bez přidaných konzervantů) - nejlépe domácí
3 Ks bobkový list
5 Ks nové koření
1 ČL mletá červená paprika
1 hrnek rýžové mléko
1 Ks Tofu
1 ČL kmín
Zeleninový vývar (bujon) Natur
2 Brambory
1 Cibule
2 stroužky česneku
1 PL kokosový olej
2 PL Pohankové mouky
Postup:
Na kokosovém oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, jakmile zesklovatí, poprášíme pohankovou moukou, promícháme a ihned odstavíme z plotny, aby směs trochu vychladla.
Po vychladnutí zalijte cibulku s moukou do půlky hrnce vodou a pořádně mouku rozmíchejte, přidejte dva bujony zeleninového vývaru (pokud máte vlastní vývar z kořenové zeleniny, o to lepší, dejte jej místo vody).
Přidejte kysané zelí, které nasekejte na menší kousky (bude se pak líp nabírat jíst;-)) a nasypte koření (bobkový list, nové koření, paprika a kmín). Vařte, dokud zelí nezměkne. Na závěr nakrájejte kousky tofu a zalijte rýžovým mlékem.
V mezičase nakrájejte brambory a uvařte do měkka v mírně osolené a okmínované vodě. Poté přidejte do hotové polévky.
Dobré chutnání.
Žádné komentáře:
Okomentovat