Tento oběd připravuji velmi často, protože je velmi chutný a přitom dietní.
Piniové oříšky jsou vynikající jak syrové tak i v masu. Jsou z ořechů a semen nejlépe stravitelné a jsou složené převážně z polynenasycených mastných kyselin (linolová a pinolová), které jsou důležité při tvorbě nervové tkáně a snižování cholesterolu. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínu B1 a pomáhají tak při poruchách nervové soustavy.
Doporučují se jíst lidem trpícím stresem, depresemi, ale i při studiu.
Piniové oříšky jsou vynikající jak syrové tak i v masu. Jsou z ořechů a semen nejlépe stravitelné a jsou složené převážně z polynenasycených mastných kyselin (linolová a pinolová), které jsou důležité při tvorbě nervové tkáně a snižování cholesterolu. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínu B1 a pomáhají tak při poruchách nervové soustavy.
Doporučují se jíst lidem trpícím stresem, depresemi, ale i při studiu.
Uchovávejte je v uzavřené nádobě, protože se rychle kazí.
Ingredience:
2 krůtí prsa (můžete použít kuřecí nebo telecí)
1 cibule
2 stroužky česneku
Rostlinný olej na smažení (řepkový, kokosový)
Sůl
Pepř
bazalka
Natur koření na zeleninu
1 cuketa
1 mrkev
Alobal
Postup:
Krůtí plátky rozkrojíme, naklepeme a okořeníme. Cibulku osmahneme na oleji dozlatova, ke konci přidáme česnek a špenát, pořádně promícháme a ještě minutku podusíme.
Směs klademe na plátky masa, posypeme nasekanými piniovými ořechy a sušenou bazalkou (pokud máte čerstvou, je to ještě lepší). Srolujeme a zabalíme do alobalu a vložíme do pečící mísy podlité mírně vodou.
Dáme do trouby na 30 minut na 180°C. Po 25 minutách rozbalíme alobal a 5 minut pečeme do křupava.
Nakrájíme cuketu a mrkev na kolečka, posypeme kořením na zeleninu. Nejprve orestujeme mrkev z obou stran, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme, po 5 minutách přidáme cuketu a opět z obou stran orestujeme a dusíme dalších 10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat