neděle 8. února 2015

Zapečené zeleninové brambory

Je to variace ke známým "zapékačkám" s uzeninou, ale místo uzeniny je zelenina a místo kravského mléka je rostlinné (nejlépe domácí). 

5 středních brambor
2 mrkve
½ hrnku hrášek (čerstvý nebo mražený)
½ hrnku brokolice
3 cibule
1 hrnek rýžového nebo mléka
3 - 4 vejce od farmáře v BIO kvalitě
sůl
pepř
1 ČL majoránka
kokosový olej 

Postup: 
Předehřejeme troubu na 180°C

Brambory uvaříme ve slupce (35 minut), poté oloupeme a pomocí kráječe nakrájíme na hranolky. Cibulku orestujeme na kokosovém oleji, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a chvíli dusíme. 

Směs mrkve, cibule a brambor smícháme s hráškem a růžičkami brokolice (bez stonku), přidáme brambory, osolíme, opepříme, 1 ČL majoránky. 

Ve sklenici rozkvedláme vejce v mléce a zalijeme směs. 

Dáme péct do trouby na 25 minut, jakmile se začne tvořit zlatá krusta. 

TIP: Dejte si k bramborám domácí kvašené okurky nebo zelí. 
Místo brokolice můžete dát květák, navíc můžete přidat česnek, kukuřici, fazolový lusk a jinou oblíbenou zeleninu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat