sobota 14. února 2015

Hrášková polívka

1 sáček mladého hrášku (čerstvý nebo mražený)
1 česnek
1 brambora
1 hrnek kokosového nebo rýžového mléka
1 PL pohanková mouka
Pažitka
sůl
kmín
Sušená zeleninová směs bez GMO (nebo zeleninový vývar Natur)

Postup:
Bramboru nakrájet na kostičky a uvařit do měkka v osolené a okmínované vodě. Vodu poté vylít. Hrášek rozmrazit. Do kastrolu s vodou dejte sušenou zeleninu (dejte jen 2/3 obvyklé dávky vody - na konci totiž dolijete mlékem), 1 lžíci s pohankovou kaší a chvíli povařte. Nakonec přisypat hrášek, drcený česnek a nalít rostlinné mléko a nechat přejít varem. Poté vývar i s hráškem rozmixovat na krém. Nakonec dát do krému kousky brambor a nastříhat pažitku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat