Tento typ jogurtu jsem kdysi objevila na nějakých stránkách a od té doby na něj nedám dopustit. V ledničce vydrží v uzavřené sklenici 2-3 dny a velmi chutná i dětem. 
1 hrnek Mandle natural
¼ hrnku vody
1 kapsle laktobacily (např. GS laktobacily Forte)
štipka soli
Postup:
Mandle namočit na 8 – 12 hodin a proplachovat. Poté oloupat,
rozmixovat v mixéru, např. G21 Perfect smoothie s vodou a práškem
laktobacilů z kapsle. Nechat půl dne v teple ve sklednici. Poté
sklenici uzavřít a skladovat v chladu. 
Ochucení: 
1. Sladké: Tento jogurt můžete ochutit raw kakaem, kokosem a medem nebo ještě lépe rostlinkou stévie. 
2. Slané: Sůl, koření (oregáno, kurkuma, kmín, thymián, pažitka aj..) a dát do
zeleninového salátu, recept na salát zde. 
Ovoce bych moc nedávala, jelikož to nevyhovuje správnému kombinování a ovoce by díky ořechům v žaludku brzy zkvasilo. 
TIP:
Místo mandlí můžete použít jakékoliv jiné ořechy, výborné jsou vlašské ořechy – ty namáčejte déle a často
proplachujte, dokud přestanou být hořké. 
 

 
Žádné komentáře:
Okomentovat