pondělí 9. února 2015

Brusinkové marokánky / Cranberry cookies

2 Hrnky ovesné vločky mini BIO (nebo RAW pohanková mouka)
2 banány
1 jablko
1 hrst Goji
1 hrst brusinky BIO 
2 PL RAW med (můžete vynechat nebo nahradit datlemi)
2 PL skořice
1/2 hrnku strouhaného kokosu

Poleva: 
4 PL raw kakao nebo kakaová hmota
1 PL kokosový olej nebo kakaové máslo
2 PL kokosový cukr nebo jiné sladidlo

Postup: 
Jablko oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s ovesnými vločkami a rozmačkanými banány, nechejte pořádně nasáknout všechnu tekutinu z jablka a přimíchejte brusinky, raw med, meruňky nakrájené na kousíčky, skořici a kokos. 

Poté vložte na pečící papír a dejte sušit na 8 - 12h do sušičky nebo trouby (na 40°C). Nebo dejte do trouby na 170°C a pečte dozlatova. 

TIP: Před sušením (pečením) použijte formičky na cukroví a vytvarujte různé tvary - například srdíčka. 

Ve vodní lázni roztopte kakaovou hmotu s kokosovým olejem a osladíme. Poté máčejte sušenky do čokolády. 

TIP: Brusinky můžete nahradit Goji. 

English recipe: 
2 cups oatmeal organic (or RAW buckwheat flour)
2 bananas
1 apple
1 handful of Goji
1 handful cranberries organic
2 tbsp coconut sugar or honey (can be omitted or replaced with dates)
2 tbsp cinnamon
1/2 cup grated coconut

Frosting:
4 PL raw cocoa powder or cocoa mass
1 PL coconut oil or cocoa butter
2 tbsp maple syrup (Or other sweetener)

Procedure:
To peel and grate the apple and mix with oatmeal and mashed bananas, let soak thoroughly all the liquid from the apples and then stir the cranberries, honey, apricots (cut into pieces), cinnamon and coconut.

Then put on a baking sheet and let dry for 8 - 12h in the dryer or in oven (40°C). Or put it in the oven at 170°C and bake 15 Minutes.


TIP: Before baking use the candy molds and shape different shapes - hearts, for example.

In a water bath melt cocoa mass with coconut oil and sweetened. Then soak the cookies into the chocolate.


TIP: Cranberries can replace Goji. 

Žádné komentáře:

Okomentovat