neděle 1. března 2015

Celozrnné tvarohové knedlíky s meruňkou

Ingredience: 
1 vanička tvaroh polotučný
200-250g celozrnné mouky polohrubé
1 Vejce BIO od farmáře
Meruňky - půlené
Špetka soli

1/2 hrnku celého máku
6 PL kokosový cukr (je méně sladký) nebo jiné sladidlo
4 PL kakaové máslo

Postup:
Na plotně si nachystáme velký hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu a mírně osolíme. 

Ve velké míse smícháme tvaroh, celozrnnou mouku, vejce a špetku soli. Hněteme tak dlouho, dokud nevznikne pevné těsto, v případě potřeby zahustíme a přesuneme na vál, kde ještě prohněteme.  


  Vyválíme na vále váleček o průměru 3cm a nakrájíme na malé stejně velké díly.

Z dílů vytvoříme placky, do kterých vložíme půlku meruňky a vytvoříme tvarohové knedlíky. 

Knedlíky opatrně vkládáme do vařící vody a vaříme zhruba 5 minut. Hotové knedlíky plavou na hladině. 

Mák si nameleme spolu s kokosový cukrem a posypeme jím knedlíky. Poté polijeme kakaovým máslem, které jsme rozpustili ve vodní lázni. 

1 komentář:

  1. Celozrne potraviny se musí namocit. To kvůli enzymu lizolinu. Jinak je to horší než z bílé mouky. To znamená udělat těsto ,ale nechat ho odpočinou do druhého dne nebo celozrnnou rýží namočit atd.málo kdo to ví.

    OdpovědětVymazat