sobota 25. dubna 2015

Zeleninové proteinové karbanátky


Kam se hrabou karbanátky z mletého masa. Tyhle jsou tak šťavnaté a přitom křupavé. Naplní nejen váš žaludek, ale i duši:-)))
Navíc díky složení, dodají potřebné množství rostlinných bílkovin. 
  •  bez lepku
  •  bez laktózy
  •  nízký obsah tuků
  •  cizrna obsahuje vysoké množství bílkovin
  •  pro vegetariány, vegany, fitness, dieta

Ingredience: 
1/2 brokolice
1 hrnek cizrny - uvařené
1/2 cukety
1 stroužek česneku
1 cibule
1 ČL majoránka
1/2 hrnku kukuřičné mouky (nebo hrašky)
1 vejce (nemusí být, drží i bez něj)
pepř a sůl
rostlinný olej

Postup: 
Nejdříve začneme s cizrnou. Pokud máte v plánu dělat třeba pomazánku z cizrny, namočte si o půl hrnku cizrny víc den předem do vody a následující ráno pak uvařte do měkka (cca 45 minut). Nebo kupte již uvařenou cizrnu v plechovce. Tuto cizrnu rozmixujte. 

Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a osolte. Nechejte 20 minut vypotit a všechnu přebytečnou šťávu z cukety vyždímejte. 

Brokolici uvaříme v hrnci 4-5 minut do poloměkka a rozmačkáme jako brambory na kaši:-))

Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek protlačte lisem. 

Taaak a teď všechnu zeleninu smíchejte dohromady ve velké míse, podle potřeby osolte, přidejte majoránku a kukuřičnou mouku na zahuštění - podle potřeby - jakmile se dají tvořit placky. Vegetariáni a masožravci můžou šoupnout 1 celé vajíčko. 

I. varianta - smažení na oleji - dozlatova z obou stran
II. varianta - pečení v troubě 15 - 20 minut na pečícím papíře - tato varianta je bez tuku. 

Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši a čerstvou zeleninu. Ale karbošky se dají jíst jen tak. 





Žádné komentáře:

Okomentovat