pondělí 2. února 2015

Palačiny, lívance RAW, neRAW

Když jedeme někam na výlet, vím, že se budou hodit jako svačinka na doplnění energie. Někdo sebou nosí křížaly, já jablečné nebo banánové placky:-))) 

Jablečné lívance
10 jablek
1-2PL Skořice

Postup:
Rozmixovat, na pečící papír udělat tlustší placky ve tvaru menších lívanců (7cm) a usušit v sušice

Můžete polít marmeládou /recepty níže/, medem nebo javorovým sirupem, přidat sušené nebo čerstvé ovoce.


Banánové palačinky
10 banánů

Postup:
Rozmixovat, udělat velké placky a usušit v sušičce nebo pro vegany orestovat na kapce kokosového oleje

Ovesné lívance neRAW
1 hrnek ovesné vločky jumbo BIO kvalita
Vanilkový lusk
Skořice
Tuk – kokosový olej
1 PL mandlové máslo
1 PL javorový sirup nebo RAW med
1 vejce od farmáře

Postup:
Smíchejte vejce, vločky, vanilku a skořici, nechejte odležet (můžete poté i rozmixovat, pokud chcete úplně hladkou konzistenci nebo můžete jen tak nechat celé vločky)

Na pánvi roztopte lžíci kokosového oleje a nalijte směs na pánev, osmahněte z obou stran.
Podávejte buď s mandlovým máslem, které smícháte s javorovým sirupem nebo níže s marmeládou.

Banánové lívance neRAW
2 banány
2 vejce od farmáře
Skořice
1PL kokosový olej
Javorový sirup nebo RAW med

Postup: 
Našlehejte vejce, poté přidejte rozmačkaný banán, skořici. Rozpalte pánev s kokosovým olejem a osmahněte z obou stran do zlatova. Polijte sirupem a ozdobte malinami nebo jiným sezónním ovocem.

Jablečné placky se slunečnicí
8 jablek
1 hrnek slunečnicového semínka - předem máčené
2 PL skořice

Postup: 
Jablka nakrájejte na menší kousky a společně se slunečnicí a skořicí dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Poté natřete 1cm tlustou vrstvu na potravinářskou folii a dejte do sušičky nebo trouby na 12h sušit. PO usušení nakrájejte na proužky nebo menší čtverečky. Rovněž můžete před sušením vytvořit lívance. 

Další lívance: 
Jogurtový proteinový s raw nutelou

Polevy a marmelády třeba na palačinky a lívance

Datlové marmelády
 - Rozmixujte datle s trochou vody
 - Rozmixujte datle s papayou

Meruňková marmeláda
200g sušených nesířených meruněk
2 - 3 pomeranče
1 citronová šťáva
Kokosový cukr nebo med

Postup:
Meruňky namočit přes noc, ráno scedit, dát do mixéru s 2 pomeranči, citronovou šťávou a sladidlem (mixovat – pokud je směs příliš hustá, přidat další pomeranč)

Kakaová poleva
¼ hrnku kakaového másla
6 PL raw kakao
Sladidlo (med, kokosový cukr, javorový sirup)

Postup:
Rozpustit kakaové máslo, přidat kakao a sladidlo a pořádně promíchat. Poté polít palačinky.

Kokosovo-malinová pěna
1 kokosové mléko v BIO kvalitě (koupit třeba v DM)
1 PL kokosový cukr nebo med
Hrst malin (rozmražené nebo čerstvé)

Postup: 
Kokosové mléko s vyšším obsahem tuku nejprve schladíme v ledničce přes noc. Ráno ušleháme ve šlehači na šlehačku na pěnu. Přimícháme kokosový cukr nebo med a maliny.  

Kokosová  poleva
1 dužina s mladého kokosu
2dcl kokosové vody (nebo rostlinné mléko)
Banán nebo raw kakao – podle chuti
Sladidlo (nejlépe kokosový cukr)

Postup:

Rozmixovat do pudinkové konzistence a polít na palačinky

Vaše lívance můžete ozdobit ovocem, ořechy, posypat skořicí nebo kokosem a polít sirupem. Není to košér, ale občas taková sladkost za odměnu je super:-)

Další lívance zde: 
Kokosovo-banánové

Žádné komentáře:

Okomentovat