pondělí 23. března 2015

Goji ovesné sušenky


Všestranné ovesné sušenky, které jsou navíc velmi rychlé, bez přidaných éček a bez laktózy. Pokud je nebudete zdobit, můžete je schovat do skleněné nádoby a vydrží i 3 týdny. Do těchto sušenek jsem přidala kustovnici čínskou, která obsahuje nejvíce vitamínu C. Díky ní se nemusí ani moc sladit a jsou navíc šťavnaté. 


Vlevo na první fotce jsou sušenky bez kakaa, vpravo s kakaem. Uprostřed jsou košíčky, které jsem naplnila pro návštěvu tvarohem a dozdobila ovocem. Vegani mohou použít kokosovou pěnu, kterou jsem již v předchozích receptech popisovala. 
Ingredience:
1 Hrst Goji
1 Banán
1 Jablko
2 Hrnky ovesné vločky
1/2 Hrnku rostlinné mléko
2 PL Perníkové koření
2 PL Med nebo jiné přírodní sladidlo
1/2 Hrnku vlašské ořechy mleté
2 PL karob nebo kakaový prášek RAW  (nemusí být)
Pečící papír
Formičky
Zdobení
Kokosové mléko ke šlehání (Nebo tvaroh)

Postup: 
Jablko zbavte slupky a nastrouhejte na struhadle, smíchejte s rozmačkaným banánem. Ovesné vločky namočte do mléka a a poté smíchejte s jablkem, banánem, goji, medem, perníkovým kořením a mletými ořechy. 

Pokud chcete sušenky kakaové, přidejte 2-4 PL kakaového prášku (Foto 2 - sušenky uprostřed). Vzniklou směs ochutnejte, ale nesnězte ji celou :-)

Na plech na pečení položte pečící papír. Pokud chcete, aby měly sušenky pěkný tvar, použijte formičky na vykrajování a vzniklou směs vždy do formičky natlačte. 

Zdravější ale pomalejší varianta - sušte 12h v sušičce na potraviny nebo troubě o teplotě max 42 St. 

Rychlá varianta - dejte na 15 minut do předehřáté trouby (170°C).

Sušenky nechejte nejdříve vychladnout a teprve poté oddělte od pečícího papíru. 

TIP: Tuto směs můžete natlačit do silikonových formiček, upéct a poté naplnit kokosovým našlehaným krémem. 


Žádné komentáře:

Okomentovat