Všestranné ovesné sušenky, které jsou navíc velmi rychlé, bez přidaných éček a bez laktózy. Pokud je nebudete zdobit, můžete je schovat do skleněné nádoby a vydrží i 3 týdny. Do těchto sušenek jsem přidala kustovnici čínskou, která obsahuje nejvíce vitamínu C. Díky ní se nemusí ani moc sladit a jsou navíc šťavnaté.
Vlevo na první fotce jsou sušenky bez kakaa, vpravo s kakaem. Uprostřed jsou košíčky, které jsem naplnila pro návštěvu tvarohem a dozdobila ovocem. Vegani mohou použít kokosovou pěnu, kterou jsem již v předchozích receptech popisovala.
Ingredience:
1 Hrst Goji
1 Banán
1 Jablko
2 Hrnky ovesné vločky
1/2 Hrnku rostlinné mléko
2 PL Perníkové koření
2 PL Med nebo jiné přírodní sladidlo
1/2 Hrnku vlašské ořechy mleté
2 PL karob nebo kakaový prášek RAW (nemusí být)
Pečící papír
Formičky
Zdobení
Kokosové mléko ke šlehání (Nebo tvaroh)
Postup:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmNgBK9bCxwOythAeK4wt6cDQsxBr-mVrBkJPr6-orqh6ZWtlQbspo5BgcQFyJCR0UQ7XKSd8nAxhu0s6kJW5mrkJvNCq59FDngGQBspt-SLyaTO3Ljn2erMOPU2fCI-Zp6dMn26J7GSc/s1600/Ovesn%C3%A9+su%C5%A1enky-Goji.jpg)
Pokud chcete sušenky kakaové, přidejte 2-4 PL kakaového prášku (Foto 2 - sušenky uprostřed). Vzniklou směs ochutnejte, ale nesnězte ji celou :-)
Na plech na pečení položte pečící papír. Pokud chcete, aby měly sušenky pěkný tvar, použijte formičky na vykrajování a vzniklou směs vždy do formičky natlačte.
Zdravější ale pomalejší varianta - sušte 12h v sušičce na potraviny nebo troubě o teplotě max 42 St.
Rychlá varianta - dejte na 15 minut do předehřáté trouby (170°C).
Sušenky nechejte nejdříve vychladnout a teprve poté oddělte od pečícího papíru.
TIP: Tuto směs můžete natlačit do silikonových formiček, upéct a poté naplnit kokosovým našlehaným krémem.
Žádné komentáře:
Okomentovat