pondělí 23. března 2015

Ovocné řezy s vlašskými ořechy


Slavila jsem kulatiny, tak to chtělo udělat nějaký výjimečný zákusek a kombinace vlašských ořechů s jahodami byla tou správnou volbou. 

Ingredience na korpus:
2 Hrnky vlašské ořechy - předem 12h máčené a usušené
1/2 Hrnku mandle loupané - předem 12h máčené a usušené
1 Hrnek datle Medjool nebo sušené předem namočené
3 PL RAW kakaový prášek (nebo RAW karobový prášek)
1 dužina vanilkového lusku

Ingredience na jahodový krém:
400g Jahody mražené (1 celé balení)
1 Hrnek kešu - předem 4h máčené
1/2 Hrnku datle Medjool (nebo jiné sladidlo - med, javorový sirup, kokosový cukr)
Karob nebo kakao na obarvení (kytičky)
Banány, hrozny

Výkonný mixér
pečící papír

Postup: 
Vlašské ořechy a mandle rozmixujte nebo rozemelte a přidejte k nim datle, vanilku a kakao a opět krátce pomixujte. Tuto směs natlačte na dno formy s pečícím papírem. 

Banány nakrájejte na kolečka a hrozny rozkrojte napůl. Ovoce naskládejte na korpus z ořechů. (můžete použít jiné ovoce, nebo část rozmrazených jahod)

Jahody nechejte mírně rozmrazit a poté rozmixujte s kešu a datlemi (nebo přírodním sladidlem) na hladký krém. 4 PL tohoto krému si oddělejte bokem, smíchejte s kakaem, aby vznikla hnědá barva (ozdobné kytičky navrchu krému). Jahodový krém nalijte na korpus s ovocem, ozdobte hnědým krémem a dejte do mrazáku pořádně ztuhnout. Před podáváním dejte na hodinu do ledničky rozmrznout. 
*****************************Deutsch******************************
Zutaten für den Tortenboden:
2 Tassen Walnüsse - 12 Stunden vorbenetzt und getrocknet
1/2 Tasse geschälte Mandeln - 12 Stunden vorbenetzt und getrocknet
1 Tasse Medjool Dattel
3 PL RAW Kakaopulver (oder Johannisbrotkernmehl RAW)
1 Vanille

Zutaten für die Erdbeercreme:
400 Gr. Erdbeeren, gefroren
1 Tasse Cashews - bereits 4 Stunden getaucht

1/2 Tasse Medjool Dateln (oder andere Süßungsmittel - Honig, Ahornsirup, Kokos Zucker)
Carob oder Kakao - für die braune Farbe (Blumen)
Bananen, Trauben

Leistungsstarker Mixer
Backpapier

Vorgehensweise:
Walnüsse und Mandeln mischen oder schleifen Sie und fügen Sie Datteln, Vanille und Kakao und wieder kurz mischen. Diese Mischung wird auf den Boden der Form mit Backpapier gedrückt.

Bananen und Trauben scheiben. Geben Sie die Frucht auf den Tortenboden. (Sie können andere Frucht, oder ein Teil der aufgetauten Erdbeeren verwenden)

Lassen Sie die Erdbeeren ein Bisschen auftauen und dann mischen Sie mit Cashews und Dattel (oder natürlicher Süßstoff) auf einer glatten Creme. 4 Suppenlöffel geben Sie seitwärts für später und mit Kakao mischen (dekorative Blumen auf der Oberseite der Creme). Erdbeer-Sahne geben Sie auf den Tortenboden. Dann verzieren mit der braune Creme. Geben Sie in den Gefrierschrank.

 Vor dem Servieren setzen Sie eine Stunde im Kühlschrank aufzutauen.

**********************English****************************
I celebrated 30th Birthday and I "cooked" some cakes. This one is my favorite. Enjoy it. 

Ingredients for Body:
2 cups walnuts - 12 hours pre-wetted and dried
1/2 cup peeled almonds - 12h pre-wetted and dried
1 cup Medjool dates or dried dates
3 table spoons RAW cocoa powder (or carob powder RAW)
1pc vanilla 

Ingredients for strawberry cream:
Strawberries, frozen 400 g (1 whole package)
1 cup cashews - previously dipped 4 hours
1/2 cup Medjool dates (or other sweetener - honey, maple syrup, coconut sugar)
Carob or cocoa to color (flowers)
Bananas, grapes

Powerful blender
baking paper

Procedure:
Blend all walnuts and almonds and then add dates, vanilla and cocoa and again shortly blend. This mixture press onto the bottom of the mold with baking paper.

Bananas cut into slices and grapes cut in half. Put the fruit on the corpus of nuts. (You can use other fruit, or part of the strawberries)

Allow the strawberries slightly melt and then mix them with cashews and dates (or natural sweetener) on a very smooth cream (powerfull blender requiered). 4 table spoons from this cream hit sideways, mix with cocoa (brown color - decorative flowers on top of the cream). 

Strawberry cream pour to the corpus, decorate with a brown sauce and place in the freezer for 2 hours. Before serving put for one hour in the refrigerator.

Žádné komentáře:

Okomentovat