Ingredience na korpus:
1 hrnek vlašské ořechy - předem 12h namočené a usušené
1/2 hrnku sušené datle
1/2 hrnku mandle
2 PL karobový prášek RAW
1 banán
1 banán
Ingredience na krém:
1 plechovka kokosového mléka - nechat ztuhnout v ledničce
1 hrnek borůvek
1 PL citrónová šťáva
1 PL citrónová šťáva
8 datlí (na oslazení - můžete použít jiné sladidlo)
1/2 hrnku kokosová mouka (rozemletý kokos)
1/2 vanilkového lusku - dužina (nebo vanilkový extrakt)
1/2 vanilkového lusku - dužina (nebo vanilkový extrakt)
Postup:
Vlašské ořechy a mandle rozmixujeme, přidáme raw karobový prášek a poté začneme přidávat sušené datle do té doby, dokud směs není příliš lepkavá. Tuto směs natlačíme do silikonových formiček na mufiny. Banán nakrájíme na kolečka a položíme na korpus.
Krém si připravíme tak, že kokosové mléko vychladíme v ledničce a poté rozmixujeme s většinou borůvek /část si odděláme bokem na ozdobu/. Osladíme datlemi, medem nebo jiným přírodním sladidlem, nakapeme citronovou šťávu a na zahuštění přimícháme kokosovou mouku (dle potřeby).
Na ozdobu použijte dle fantazie kokosové mléko, kokos, borůvky, sekané mandle, čokoládu či jinou ozdobu.
Na ozdobu použijte dle fantazie kokosové mléko, kokos, borůvky, sekané mandle, čokoládu či jinou ozdobu.
Dáme vychladit do mrazáku nebo do ledničky a můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat