Tato buchetka je bez použití vajec a kravského mléka, a když dáte celozrnnou pohankovou mouku, tak i bez lepku.
Ingredience na korpus:
2 Hrnky celozrnné mouky
2 Banány
1 Jablko
4 PL kokosový olej
1 Prášek do pečiva bez fosfátu s vinným kamenem
1 Hrnek vlašských ořechů
1/2 Hrnku medu (nebo jiné sladidlo)
1 Hrnek rostlinného mléka
Ingredience na polevu:
1 Hrnek rostlinného mléka
1 Hrnek meruněk
4 PL javorového sirupu
1 balení vanilkového pudinku
Čokoláda:
4 PL Kakaový prášek
4 PL Javorový sirup
4 PL kakaové máslo
Postup:
Jablka a banány rozmixujeme. Ořechy rovněž rozmixujeme a poté všechny ingredience smícháme dohromady s ovocem a ořechy, dokud není těsto dokonale promíchané.
Poté nalijeme na vymazaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C zhruba na 20 minut.
Necháme těsto vychladnout a přepůlíme napůl. Jednu půlku namažeme domácí marmeládou nebo čokoládou (viz příprava níže) a obě půlky slepíme k sobě.
V hrnci si připravíme pudink z mléka a sirupu dle návodu na obalu pudinku. Poté vmícháme meruňky a rozmixujeme dohladka.
Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a přidáme kakaový prášek a javorový sirup.
Na vychladlé těsto nalijeme pudink a dáme na chvilku do ledničky vychladit. Až pudink vychladne a ztuhne, potřeme čokoládou.
Ozdobit můžeme například sekanými ořechy.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat