středa 18. března 2015

Cuketovo-kukuřičné lívance bez lepku


Není sice cuketová sezóna, ale tento recept stojí za to, abyste si pro cuketku zaběhli do vašeho obchodu. Navíc je jídlo hotové do pár minut. Tyto lívance se hodí jíst samotné nebo jako příloha či místo masa a k tomu třeba brambory. 

Toto jídlo je: 
  •  dietní
  •  bez lepku - vhodný pro celiaky
  •  bez soje
  •  bez kravského mléka - čili bez laktozy
  •  vhodné pro vegetariány a vegany

Ingredience:
2 Cukety
1 Hrnek kukuřice - mražené
2 stroužky česneku
1 Hrnek rostlinného mléka
1 Hrnek bezlepkové mouky (jahelná, rýžová, pohanková)
Sůl
Curry
Pepř
Rostlinný olej (kokosový, ...)
Brambory nebo listová zelenina jako příloha

Postup: 
Cuketu si nastrouháme na hrubší kousky, osolíme a necháme 10 - 20 minut vypotit. Poté pořádně vyždímeme. Kukuřici rozmrazíme a 2/3 obsahu rozmixujeme, zbylou kukuřici dáme do směsi vcelu. 

Smícháme kukuřiči s cuketou, přidáme curry, pepř a v případě potřeby ještě osolíme. Přidáme prolisovaný česnek a Nalejeme mléko a přisypáváme mouku, až je směs hustější konzistence. 

Na pánvi si rozpálíme čajovou lžičku oleje a pomocí naběračky nalijeme směs na pánev a smažíme dozlatova z obou stran. Pomocí papírového kapesníku odstraníme přebytečný tuk z hotového lívance a můžeme podávat. 

Varianta bez tuku: Položte placky na pečící papír a pečte v troubě 15 - 20 minut při 170st. 
Varianta fitness: Přidejte do syrové směsi 1 vejce. 

Žádné komentáře:

Okomentovat