čtvrtek 5. března 2015

Cuketové čipsy



Bez tuku a bez Éček? No jasněěěě. Výborné zeleninové čipsy, které neskutečně křupou a jsou k nerozeznání od bramborových čipsů, které se smaží na oleji.. 


Co k tomu budeme potřebovat? 
Jediné - nějakou zeleninu. Nejchutnější jsou mrkev a cuketa. Ale můžete zkusit i batáty, dýni, ředkev, kedlubnu, aj.. 


Koření, které si buď sami namícháme, nebo koupíme již hotovou směs. Výborná je směs na grilovanou zeleninu - Natur bez glutamátu a bez éček. 

Cuketu ostrouháme a nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek posypeme touto směsí. 

Kdo chce, může použít olivový olej, ve kterém směs rozpustí a vytvoří si marinádu, kterou poté cuketky potře. Já jsem je udělala "Na sucho". Posypala jsem cuketové kolečka kořenící směsí a nechala půl hodiny odležet. 

V sušičce si cuketky nějakou dobu pobudou, tak je ideální udělat si je večer a nechat přes celou noc sušit v sušičce. Ráno budou ready a krásně křupat. Uchovávejte v uzavřené nádobě, aby nenasákly vlhkost. 

Žádné komentáře:

Okomentovat