čtvrtek 2. dubna 2015

Karobová čokoládka RAW

Nemusí se tolik sladit díky karobu jako klasická hořká čokoláda, obsahuje méně tuku a je bez mléka a jiných konzervantů narozdíl od čokolád, které se prodávají v obchodech. 

Kupte si formičky na led a muffiny, já mám hned několik druhů a můžete tak tvar čokolády obměňovat podle příležitosti (Valentýn - srdíčka, jaro - kytičky, léto - jahody, atd...)

Ingredience:
100g kakaové máslo raw
100g kakaový prášek raw (lze vynechat a navýšit množství karobu)
100g karobový prášek raw
špetka soli
4 PL javorový sirup (nebo med)

Postup: 
V parní lázni rozpusťte kakaové máslo, přisypejte prášky, špetku soli a pořádně rozmíchejte, poté podle potřeby oslaďte. 

Nalijte do formiček a dejte ztuhnout do lednice. Jelikož neobsahuje kokosový olej, je čokoláda krásně tuhá i za pokojové teploty, protože kakaové máslo taje při vyšší teplotě jak olej. 

TIP: Do vzniklé čokolády můžete přidat trochu skořice (Na prohřátí), sušené ovoce, ořechy, aj.. pak vytvořit různé placky nebo rovněž aplikovat do formiček, viz recepty zde

Tuto čokoládu můžete použít i jako polevu:





Žádné komentáře:

Okomentovat