úterý 7. dubna 2015

Ovesno-špaldové sušenky s makem

Mák obsahuje nejvíce vápníku ze všech dostupných rostlinných potravin (na mléko zapomeňte, obsahuje 10x méně vápníku a díky laktóze spíše způsobuje odvápnění kostí - již prokázané studie) 

Mák miluju a tak jsem ho dala i do našich oblíbených sušenek a vytunila tak jejich chuť. (Sama si sušenky nepeču, ale suším v sušičce na 42°C pro zachování živin)

Ingredience:
1 Hrnek ovesných vloček
1/4 hrnku špaldových vloček
2 banány
1 jablko
2 PL GOJI
4 PL mák (buď celý nebo mletý)
2 PL med nebo jiné sladidlo (ale nemusí vůbec být)
1/4 hrnku rostlinného mléka

Postup:
Banány rozmačkáme, jablíčko zbavíme slupky a nastrouháme (přebytečnou štávu z jablíčka vypijeme) a smícháme s ovesnými a špaldovými vločkami, Goji, makem  a medem. Pokud je směs sypká, přidáme dle potřeby rostlinné mléko. 

Pomocí lžíce vytváříme placky na pečícím papíře a pečeme 15 minut v předem vyhřáté troubě na 170°C do zlatova. 

Podobné sušenky zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat