úterý 21. dubna 2015

Sacharidovo-proteinové tyčinky s kešu


Vypadají jako ... no však víte, ale fotila jsem večer při blbém světle, takže ať to vypadá, jak chce, je to k jídlu ;-) Jsou to sacharidovo-proteinové tyčinky. Ideální před a ihned po cvičení. Dodají totiž potřebnou energii. 

Ingredience: 
1 hrnek ovesných vloček mini
1/2 Hrnku Kešu
1/2 Hrnku sezamové semínko neloupané (Má mnohem větší podíl živin než to loupané)
3 jablka
1 PL skořice
6 datlí 
6 sušených nesířených švestek
2 PL kakaový prášek RAW (nemusí být nebo můžete dát karob)

Postup: 
Kešu nasekáme na menší kousky, jablka oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s kešu, vločkami sezamovým semínkem, skořicí, kakaem a rozmixovanými předem namočenými datlemi a švestkami, které nám směs osladí. Pokud nemáte datle, použijte dvojnásob švestek nebo hodně zralé banány nebo javorový sirup, med či jiné sladidlo. 

Poté tvořte tyčinky a pokládejte na pečící papír a šup s tyčinkami do předehřáté trouby na 10 - 15 minut. Troubu max na 170°C. Tyčinky oddělejte z pečícího papíru, až vychladnou. Uchovávejte v uzavřené skleněné nádobě max 1 týden. 

Žádné komentáře:

Okomentovat