V obchodě jsem koupila přezrálé banány, takže volba dezertu byla jasná. Navíc jsem dostala za úkol udělat něco opravdu dobrého, přesto relativně zdravého. Hotový muffinek sice obsahuje lepek díky ovesným vločkám, ale je bez kravského mléka, čili bez laktózy a bez cukru.
Ingredience na korpus:
1 hrnek ovesných vloček
2 banány
1 jablko
1 PL skořice
1/2 hrnku vlašských ořechů - pomleté
4 PL rozinek - rozmixovat
Ingredience na náplň:
1 BIO vanilkový pudink bez glutamátu
1 hrnek kokosového mléka
3 PL javorový sirup nebo jiné sladidlo
borůvky, maliny, ostružiny, rybíz - na ozdobení
Formičky na pečení
Postup:
Banány rozmačkejte a jablíčko oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s rozinkami (Rozinky dodají sladkost), smíchejte s vlašskými ořechy, které jste pomleli na menší kousky a nakonec ovesné vločky. Vzniklou směs pořádně promíchejte. Pokud je příliš hustá, můžete nalít trochu rostlinného mléka (kokosové). Naopak pokud je příliš lepkavá a nedrží pořádně tvar, přidejte vločky.
Vzniklou směs namačkejte do formiček na pečení a dejte do předehřáté trouby na 15 minut (na 170°C). Já jsem použila silikonové formičky.
Jakmile muffinky trochu vychladnou, začněte si připravovat pudink podle instrukcí na obalu vanilkového pudinku v prášku, ale mléka dejte trochu méně než klasického kravského. Já jsem použila kokosové mléko (můžete použít i jiné rostlinné mléko)
která značka pudinkového prášku neobsahuje jakoukoli mléčnou složku?
OdpovědětVymazatPoužívám Alnatura - vanilkový pudink v prášku:
OdpovědětVymazathttp://www.zdravapotravina.cz/puding/alnatura-vanilkovy-puding-alnatura-gmbh