středa 18. února 2015

Thajské nudle

Recept je vhodný jak pro vegetariány, tak pro všejedlíky (s přidáním kuřecího masa - viz recept). Zasytí, je bez lepku a laktózy, vhodný po tréninku i jako hlavní chod. A hlavně je výtečný (dříve než jsem byla RAW, jsem dělala tuto směs často)

Ingredience: 
1/2 balení rýžové nudle bez vajec
1 Balení thajské (asijské) zeleniny - zmražená
1/2 Hrnku kukuřice
1 rajský protlak 
2 PL Sojová omáčka Tamari
1 PL Curry
1 PL Citronová šťáva
1 PL pohankové mouky
1 PL sezam
kokosový nebo jiný rostlinný olej (olivový, kvalitní řepkový...)

II. s přidáním masa:
1 PL Hořčice
1 PL Med
1/2 Hrnku vody
2 Kuřecí prsa
sůl, pepř
Rostlinný olej na smažení

Postup:
Do hrnce s vařící vodou dáme vařit nudle (uvádí se 6 minut, dejte jen na 4m), poté slijte. 

I. varianta (bez masa)
Mezitím na pánvi na oleji osmahneme asijskou zeleninovou směs (jsou tam výhonky, houby, mrkve, ředkve, lusky aj.. a můžeme přidat kukuřici). V hrnku s vodou si dáme lžíci pohankové mouky, 1-2 PL rajského protlaku, Tamari, citronovou šťávu a pořádně rozmícháme. Přilijeme do zeleninové směsi a pár minut dusíme. Poté přidáme nudle a ještě pořádně promícháme a 2 minuty dusíme spolu. 

II. varianta (s masem)
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a pepříme. V misce si smícháme med s hořčicí a sezamem. Tuto směs natřeme na kuřecí prsa a chvíli necháme marinovat. Poté osmahneme na pánvi s trochou oleje. 

Žádné komentáře:

Okomentovat