pondělí 9. února 2015

Tamari rýže s brokolicí

Příprava je jednoduchá a může sloužit jako samostatný hlavní chod nebo příloha k rybě nebo masu.
1 balíček celozrnné nebo bílé rýže parboiled

1 balíček hráškového lusku
½ hrnku brokolice
2 mrkve
2 - 4 PL sojová omáčka Tamari
1 stroužek česneku
1 cibule
špetka soli a pepře
1PL kokosový olej


Postup: 
Uvaříme rýži do měkka.
Na kokosovém oleji osmahneme cibulku, poté přidáme mrkev, podlijeme trochou vody a podusíme do poloměkka, poté přidáme hráškový lusk (místo něj může být klasicky hrášek). Vše vždy mírně osolíme.
Nakonec přidáme česnek a brokolici, nakrájenou na malé růžičky bez stonku, kterou jen "spaříme", aby si zachovala vitamíny a byla "křupavá".
Smícháme rýži se zeleninou a 2-4 PL sojové omáčky Tamari a pořádně promícháme. Směs natlačíme do misky a překlopíme na talíř. Ozdobit můžeme čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat