neděle 22. února 2015

Ovesná kaše s konopným proteinem

Tato snídaňová kaše je velmi oblíbená mým přítelem, protože do ní přidávám konopný protein BIO RAW. 

K čemu je dobrý konopný protein? Je to skvělá alternativa sojových nebo syrovátkových proteinů pro sportovce, vitariány, vegetariány, ale i pro příznivce zdravé stravy a životního stylu. Obsahuje nejen velký podíl dobře stravitelných rostlinných bílkovin, ale i zdravé tuky. 

Kvalitní konopný protein obsahuje 50% bílkovin, které jsou až z 90% lehce stravitelné a narozdíl od živočišných bílkovin nezatěžuje ledviny. Rovněž obsahuje 22 esenciálních aminokyselin. Konopné semínko je proto považováno za Superfoods, díky dokonalému vyváženému poměru aminokyselin. 

Dále obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6 a B9), minerály (železo, hořčík, mangan, zinek, fosfor, draslík. Obsahuje vlákninu, která pomáhá s trávením a čistí střeva od nečistot.

Konopný protein se prodává ve zdravých výživách nebo v DM. Kupujte pouze kvalitu RAW - čili bez tepelné úpravy, aby si zachoval všechny vitamíny a enzymy. Konopný protein chutná tak trochu jako mák.  

1 Hrnek ovesných vloček BIO 
1 Hrnek mandlového nebo jiného rostlinného mléka
1 PL konopného proteinu RAW
2 PL RAW med
6 Ks vlašský ořech
1 ČL skořice

Postup: 
Ovesné vločky zalijeme rostlinným mlékem a necháme půl hodiny odležet. Poté přimícháme ostatní suroviny. Můžeme ohřát ve vodní lázni. 

Žádné komentáře:

Okomentovat