čtvrtek 19. února 2015

Mrkvový raw dort

Tak tento dort mě velmi mile překvapil jak chutí, tak i snadnou přípravou. Recept jsem našla na zahraničním webu a upravila si ho svým chutím. Původně tam byly ořechy PARA a Macadamia a místo meruněk měli rozinky. 

Dort:
3 mrkve strouhané
2 Hrnky vlašské ořechy
6 Datlí Medjool
1/2 Hrnku strouhaného kokosu
2 PL Chia semínka
2 PL Kokosový olej
1/2 Hrnku sušených meruněk nesířených
2 PL Skořice
1 PL Med nebo kokosový olej
2 PL Perníkové koření
1 ČL Vanilkový extrakt (nebo půl vanilky)
Štipka soli

Bílá poleva
1 Hrnek Kešu
3 PL voda
2 PL Kokosový olej
1 PL Vanilkový extrakt
1 PL Med
1 šťáva z pomeranče
Špetka soli

Postup: 
Kešu ořechy namočíme na 4h do vody. Poté propláchneme a vodu slijeme. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Vlašské ořechy (které jsme předem máčeli minimálně 12 hodin a poté usušili) si pomeleme na mouku. Poté v mixéru smícháme se všemi ingrediencemi kromě strouhané mrkve. Tu přidáme na závěr. Pečící formu si vyložíme potravinářskou folií a dortovou hmotu do ní naneseme. Dáme schladit do mrazáku na půl hodiny. 

Bílou polevu uděláme tak, že další hrnek kešu, které jsme předem 4h máčeli a proplachovali, rozmixujeme se zbylými ingrediencemi na hladkou kaši a poté natřeme na vychlazený korpus. Opět strčíme na 2h do mrazáku. 

Před podáváním dáme na 15 minut do chladničky, aby šel dort lépe krájet. 

Žádné komentáře:

Okomentovat