středa 18. února 2015

Ovesná kaše se skořicí

Tuto ovesnou kaši si připravte již večer, dejte do lednice a ráno máte snídani nebo svačinku hotovou. 

Ingredience:
1 Hrnek ovesných vloček
1 ČL Cejlonské skořice mleté
6 Vlašských ořechů - předem namočené, aktivované
1 uzavíratelná zavařovací sklenice 

Postup: 
Vločky namočíme do mléka, přisypeme skořici, chia semínka a na kousky nasekané předem máčené vlašské ořechy a pořádně promícháme. Necháme minimálně 30 nasáknout, ideálně půl dne (dáme do uzavřené nádoby a šup se směsí do lednice). 

Osladit můžeme stévií, medem, datlemi - ale ideální je samozřejmě nesladit. 

Pro menší zátěž žaludku doporučuji kaši ohřát do max 42st. 

Žádné komentáře:

Okomentovat