úterý 21. dubna 2015

Kešu salát s bezlepkovými těstovinami


Kešu salát - no v podstatě je to zelenina s rozmixovanými kešu ořechy, které jsem ochutila Tamari a uvařila k nim těstovinky bez lepku (kukuřičné), které jsem koupila ve zdravé výživě. 

Ingredience: 
1 hrnek těstoviny bez lepku
1/2 hrnku Kešu - předm 4h namočené
1 PL Tamari
6 cherry rajčátek 
1 mrkev
1/4 hlávkového salátu
1/4 okurky 
1 stroužek česneku
sůl

Postup: 
Uvaříme těstoviny, přecedíme a necháme vychladnout. 

Kešu, které jsme si předem na 4h namočili do vody, propláchneme a s trochou čerstvé vody rozmixujeme na hladký krém, přidáme sojovou omáčku Tamari, podle chuti tak, aby nebyla směs příliš slaná. Přidáme nastrouhaný česnek. 

Zeleninu nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle (pokud máte spiralizér, můžete udělat z mrkve krásné nudličky) a dáme veškerou zeleninu do mísy. 

Přidáme vychladlé těstoviny a nakonec kešunézu a pořádně salátek promícháme. Pokud necháte 15 minut uležet, je to ještě lepší ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat