úterý 26. května 2015

Avokádové ledové závitky

Chcete polechtat chuťové ale i jiné smyslové buňky? Hlavně oči by jedly při pohledu na tyto skvělé a chutné rolky v RAW provedení. A hlavně chci podotknout, že to není žádná přeplácaná kombinace. Všechny potraviny spolu vzájemně ladí. Avokádo dělá krémovitou chuť, ředkvičky a chřest šťavnatost. To vše zabalené v ledovém nebo jiném listovém salátě. 

Ingredience:
1 ledový salát - velké listy
1 zralé avokádo
6 ředkviček
2 chřesty
1 paprika
1 ČL tamari
1 stroužek česneku
1 ČL umeocet

Postup:
Avokádo rozmixujeme s česnekem, tamari a umeoctem - v případě potřeby ještě dochutíme. Ředkvičky, bílou papriku i chřest nakrájíme na proužky.

Ledový salát omyjeme a opatrně oddělíme jednotlivé listy, které poté rozkrájíme na obdelníky 4x10cm. Do tohoto objelníku vždy natřeme rozmixované avokádo a na něj naskládáme střídavě ředkvičky, papriku a chřest tak, aby ředkvičky vykukovaly růžovým koncem ven (vizuální efekt). Zabalíme.

TIP: Můžete posypat sezamovým semínkem nebo sušenou paprikou, pokapat tamari. 

Žádné komentáře:

Okomentovat